School Survival


Has school destroyed your creativity and self-confidence? I'm working on a book called Recovering From School, to help you heal the damage caused. Join the Patreon or Newsletter to be notified about updates. Paid Patreon members will get early draft previews, as well as a free digital copy when it's done.


[English] [български] [Čeština] [中文(简体)] [Danske] [Deutsch] [Espa˝ol] [Filipino] [Franšais] [Hrvatski] [Italiano] [Português] [Română] [Suomi] [Svenska] [tiếng Việt] [Türkçe] [Binary]

E normal sa urasti scoala:

Nu ai nicio problema mentala.

Bine ai venit pe versiunea romaneasca a paginii de introducere "School Survival"... Restul sitului este in engleza, cu exceptia forumului pentru alte limbi.

Daca urasti scoala, parintii si profesorii ar putea sa te numeasca 'problematic' sau 'obraznic' sau sa te numeasca bolnav de fel de fel de boli. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevar.

Nu e nimic anormal in a uri scoala, nu e nimic anormal in a uri sa fi fortat sa te duci intr-un loc unde nu vrei sa te duci si sa fii "invatat" lucruri care nu te intereseaza, intr-un mod in care te-ar face sa crezi ca plictiseala e letala.

Nu esti nefolositor daca nu iei note bune, si nu esti bolnav psihic daca pana si gandul de a te duce la scoala te sperie.

Defapt, probabil esti cat se poate de sanatos din punct de vedere psihic.

Se zice ca rolul scolii e de a invata copii? Pai, plictiseala nu e un mod de a invata ceva! Nici nu e de mirare ca nu-si mai aminteste nimeni nimic din ce au fost fortati sa memoreze la scoala. Scoala nu are rolul de a te invata, ci are rolul de a invata elevii sa fie obedientii fata de cei cu autoritate.

Nu lasa scoala sa te 'educe' - numai tu te poti educa singur!

Acest psiholog are un mesaj pentru elevii care urasc scoala:

Eu, ca adult si psiholog, vreau sa le spun tuturor elevilor care urasc scoala: nu sunteti singuri. Majoritatea o urasc, dar nu vor sa o zica, si multi nici nu pot sa se gandeasca la asta, si nu au cum sa-si dea seama de adevaratele lor sentimente. Nu esti nebun – nu ai nicio boala psihologica (probabil o sa ai una daca stai la scoala impotriva vointei tale!); si nu esti un om rau daca vrei ca viata ta sa parcurga cum vrei tu, facand ce crezi tu ca e bine – toti ar trebui sa traiasca asa. Nu esti tu problmea: ci coercitia. Fortatul in a va duce la scoala este problema. (cititi restul articolului)

Dar copii au nevoie de o educatie!

Daca esti de parere ca micutii nu vor invata nimic daca nu ar fi scoala, poate nu stii ca exista alternative.

Daca parintii nu vor nicio alternaticva, poti sta in scoala, ca sa duci vorba mai departe. Daca scoala te innebuneste, exista un ghid despre cum sa supravietuiesti daca urasti scoala. Orice ai face, nu distruge lucruri si nu rani pe nimeni, asta va duce doar la intarirea stereotipului ca elevii trebuiesc tinuti sub control. Designul sitului este intunecat datorita unui singur motiv - pentru ca arata bine asa :P

Daca ai un website, te rog sa pui pe el un link catre websitul nostru! Alte modalitati de ajutor sunt si aici.

Apropo, "anti scoala" nu insemna "anti educatie".

Daca vrei sa te descarci, poti posta aici. Oricine poate posta sub anonimitate.

Ce e pe situl acesta

Laboro ad Nauseum - munceste pana te imbolnavesti

(Puteti folosi aceasta imagine ca link catre situl nostru)

De citit
Articole recomandate.

Survival Kit
Modalitati de supravietuire si de a face o diferenta.

FAQ
Raspunsuri la intrebari frecvente (sfaturi si chestii de genul).

Comic Relief
Distractie, pentru a uita de durere.

Forums
Daca vreti sa stati p-aici.

Dati cuvantul mai departe
Spune altor oameni despre School Survival :)

... si altele pe meniul din stanga.

Translation help needed

We would like to have translated versions of this intro available in other major languages - so if you can translate it into your language, please contact me and let me know! Thanks :)

Download this site

The School Survival Guide: For offline reading, easier printing & distribution... (It's not the WHOLE site - there's no way the WHOLE site would fit in one text file and still be readable... but it's a good summary anyway).
school_survival_guide_v1-3.zip - Version 1.3

LATEST SITE UPDATE

6 Jan 09 How to make a resume
Happy new year :) Ayliana wrote a guide on how to write a good resume or CV, especially if you have no college experience. Also created a new section for it, about Alternative Jobs & Income Sources... so that means there will be more stuff added in there eventually.

Older site news

This site is best viewed with an open mind,
and Mozilla Firefox.


If you like what we're doing here, you can become a Patron and sign up for our newsletter!