School Survival


If you like what we're doing here, you can become a Patron and sign up for our newsletter!


[English] [български] [Čeština] [中文(简体)] [Danske] [Deutsch] [Espa˝ol] [Filipino] [Franšais] [Hrvatski] [Italiano] [Português] [Română] [Suomi] [Svenska] [tiếng Việt] [Türkçe] [Binary]

Цел на сайта:
Това е сайт, който помага на ученици, които не желаят да ходят на училище. Ние не ти казваме да се отпишеш, да се бунтуваш или да правиш нещо определено. Каквото и да правиш, решението си е твое, ние можем само да ти предоставим подкрепа и информация за избора, който ще направиш. Не всички хора са еднакви. Въпросът е чe изборът си е само твой. И ако по някаква причина, други хора ти забраняват да направиш своя избор, тук винаги ще намериш някой, който да те изслуша.

Нормално е, че мразиш училище

Всичко в теб си е наред

Ако мразиш училище, твоите учители и родители бързо ще те определят като 'затруднен в учението' или 'непокорен' или да ти поставят куп диагнози. Нищо от това не е вярно.

Не е лошо да мразиш училище, нормално е да мразиш да ходиш на място, където не искаш да си и "да те учат" на неща, които не те интересуват и които биха те убили, ако скуката беше смъртоносна.

Ти не си безполезен ,ако нямаш добри оценки и не си психично болен, ако само мисълта да ходиш на училищете плаши.

Всъщност, си съвсем нормален.

Казват, че училището те образова? Ами, да умираш от скука не е начин да научиш нещо! Нищо чудно че никой не помни какво е бил каран да наизусти в училище. Училището не те учи на нищо, то просто обучава хората да бъдат покорни към тези които имат власт над тях.

Не разчитай на училището да те образова - самоти можеш да направиш това.

Този психолог има послание към децата които мразят училищеl:

Аз, като възрастен и психолог, искам да кажа на децата, които мразят училище: Не сте сами. Повечето хора също го мразят, но обикновенно не се чустват длъжни да споделят това, а други пък дори не мислят за него. Вие не сте луди – и нямате психологични проблеми (въпреки че може да развиете такъв, ако продължавате да ходите на училище против волята си!); и не сте лоши ако искате да живеете живота по свой начин, като правите каквото мислите че е редно – това трябва да го прави всеки човек. Не вие сте проблема, ами принудата. Да те карат да ходиш на училище е лошо. (прочетете цялата статия)

Но децата се нуждаят от образование!

Ако мислите че децата не биха били научили нищо ако не беше училището, то може би не знаете, че има алтернативи на училището. Дори може да учиш онлайн.

Алтернативи на училището:
Домашно образование/Не-училищен метод на обучение Виртуално образование Да се отпишеш Алтернативни училища И още.....

И ако твоите родители няма да ти позволят да опиташ някоя от алтернативите разпространи посланието. И ако училището те изкарва извън нерви , ето наръчник за това как да оцелееш, ако мразиш училище. Но каквото и да правишне вандалствай и не наранявай хора, защото така само ще подхраниш стереотипа, че децата трябва да се държат на каишка. Дизайнът на този сайт е тъмен и потискащ, само защото така е яко :P

Ако имаш уебсайт, моля сложи линк към тази уеб страница! Ето и някои други начини за това, как може да помогнеш

Междудругото, "да си против училище" не значи че си "против образованието".

Какво има на този сайт?

Laboro ad Nauseum - Да работиш докато се разболееш

(Чувствай се свободен да използваш този банер)

Неща които да прочетеш
Някои препоръчани четива.


Как да оцелееш в училище и в същото време да се отличиш от другите.


Отговори на често задавани въпроси (и някои други неща).

Облекчение с комикси
Някои забавни неща, които да ти помогнат с болката.

Форуми
Ако искаш да поостанеш тук :P.

Разнеси посланието
Кажи на други хора за този сайт :)

... и още много неща, в менюто от ляво.

Translation help needed

We would like to have translated versions of this intro available in other major languages - so if you can translate it into your language, please contact me and let me know! Thanks :)

Download this site

The School Survival Guide: For offline reading, easier printing & distribution... (It's not the WHOLE site - there's no way the WHOLE site would fit in one text file and still be readable... but it's a good summary anyway).
school_survival_guide_v1-3.zip - Version 1.3

LATEST SITE UPDATE

6 Jan 09 How to make a resume
Happy new year :) Ayliana wrote a guide on how to write a good resume or CV, especially if you have no college experience. Also created a new section for it, about Alternative Jobs & Income Sources... so that means there will be more stuff added in there eventually.

Older site news

This site is best viewed with an open mind,
and Mozilla Firefox.


If you like what we're doing here, you can become a Patron and sign up for our newsletter!