School Survival


Has school destroyed your creativity and self-confidence? I'm working on a book called Recovering From School, to help you heal the damage caused. Join the Patreon or Newsletter to be notified about updates. Paid Patreon members will get early draft previews, as well as a free digital copy when it's done.


[English] [български] [Čeština] [中文(简体)] [Danske] [Deutsch] [Espa˝ol] [Filipino] [Franšais] [Hrvatski] [Italiano] [Português] [Română] [Suomi] [Svenska] [tiếng Việt] [Türkçe] [Binary]

Sidens formål:
Dette er en støtteside for studerende, som ikke kan holde ud at blive tvunget til at gå i skole. Vi siger ikke, at du skal droppe ud, gøre oprør eller gøre noget specielt. Hvad du gør, er fuldkommen din beslutning og din alene. Vi kan kun give støtte og information, som kan hjælpe dig uanset hvilket valg, du træffer. Hvad der virker for én person, vil ikke nødvendigvis virke for alle. Pointen er: At valget er fuldstændig dit at foretage. Og hvis andre folk af en eller anden grund nægter dig at træffe dette valg, vil du altid kunne finde nogen her, som er villige til at lytte til dig.

Det er okay at hade skolen:

Der er ikke noget galt med dig.

Hvis du hader skolen, vil forældre og lærere hurtigt kategorisere dig som 'forstyrret' eller 'trodsig' eller diagnosticere dig med en masse lidelser. Intet kunne værre længere væk fra sandheden.

Der er ikke noget galt med at hade skolen – der er ikke noget galt med at hade at blive tvunget til at være et sted, hvor du ikke har lyst til at være og blive "lært" ting, der er interesserer dig så lidt, at kedsomheden ville dræbe dig, hvis den kunne slå ihjel.

Du er ikke værdiløs, hvis du ikke får gode karakterer, og du er ikke psykisk syg, hvis den simple tanke om skolen skræmmer dig.

Faktisk er du sandsynligvis fuldstændig klarhovedet.

De siger, at skolen er for læring? At kede sig er vist næppe en god måde at lære noget som helst på! Det er ikke så mærkeligt, at næsten ingen husker, hvad de blev tvunget til at memorere i deres skoletid. Skolen er ikke om at lære, skolen handler om at træne folk til at være lydige over for de folk, som har autoritet over dem.

Hav ikke tillid til at skolen vil uddanne dig - hav kun tillid til dig selv med hensyn til dette!

Denne psykolog har en besked til alle de børn, som hader skolen:

Jeg vil som en voksen og en psykolog sige til ethvert barn derude, som hader skolen: du er ikke alene. De fleste folk hader det også, men oftest føler de sig ikke berettiget til at sige det højt, og mange kan ikke holde ud at tænke på det, så de ved næppe, hvordan de selv føler omkring det. Du er ikke gal – du har ikke dybe, psykiske problemer (selvom du kan udvikle et, hvis du bliver i skolen mod din vilje); og du er ikke du er ikke et problembarn, fordi du ønsker at leve dit liv på den måde, som du finder det bedst – at gøre hvad du synes er det rette, det er det alle skulle gøre. Du er ikke problemet: tvang er problemet. At blive tvunget til at gå i skole er problemet. (læs resten af denne artikel)

Men børn har brug for en uddannelse!

Hvis du er af den opfattelse, at børn ikke ville lære noget som helst, hvis det ikke var for skolen, ved du nok ikke bevidst om, at der findes alternativer til skolen. Du kan endda tage fag online.

Alternativer til skolen:
Hjemmeundervisning/Unschooling Online Skole At droppe ud / at få en GED Charter skoler Mere...

Og hvis dine forældre ikke vil lade dig prøve en af disse alternativer, kan du blive i skolen for at sprede ordet. Hvis skolen gør dig sindssyg, er der her en guide til, hvordan man overlever, hvis man hader skolen . Men uanset hvad du gør, så ødelæg aldrig ting og gør aldrig skade på andre , for det vil blot få dig til at passe på stereotypen, at børn er nødt til at blive holdt under kontrol. Denne sides design er mørkt og dystert på grund af én enkelt årsag – fordi det ser sejt ud på den måde :P -

Hvis du har en hjemmeside, så link venligst til os! Her er nogle andre måder, hvorpådu også kan hjælpe, to.

Forresten, "anti-skole" betyder ikke "anti-uddannelse".

Hvad indeholder denne side

Laboro ad Nauseum - Working till you're sick

(Du må meget gerne benytte dette banner til at linke til denne side)

Læsestof
Noget foreslået læsemateriale.

Survival Kit
Hvordan du kan overleve skolen og gøre en forskel på same tid.

FAQ
Svar på ofte stilled spørgsmål (råd osv.).

For sjov
Sjove ting til at lindre smerten.

Forum
Hvis du har lyst til at blive lidt længere.

Spred ordet
Fortæl andre om School Survival :)

... og meget mere i menuen til venstre.

Translation help needed

We would like to have translated versions of this intro available in other major languages - so if you can translate it into your language, please contact me and let me know! Thanks :)

Download this site

The School Survival Guide: For offline reading, easier printing & distribution... (It's not the WHOLE site - there's no way the WHOLE site would fit in one text file and still be readable... but it's a good summary anyway).
school_survival_guide_v1-3.zip - Version 1.3

LATEST SITE UPDATE

6 Jan 09 How to make a resume
Happy new year :) Ayliana wrote a guide on how to write a good resume or CV, especially if you have no college experience. Also created a new section for it, about Alternative Jobs & Income Sources... so that means there will be more stuff added in there eventually.

Older site news

This site is best viewed with an open mind,
and Mozilla Firefox.


If you like what we're doing here, you can become a Patron and sign up for our newsletter!