School Survival


Has school destroyed your creativity and self-confidence? I'm working on a book called Recovering From School, to help you heal the damage caused. Join the Patreon or Newsletter to be notified about updates. Paid Patreon members will get early draft previews, as well as a free digital copy when it's done.


[English] [български] [Čeština] [中文(简体)] [Danske] [Deutsch] [Español] [Filipino] [Français] [Hrvatski] [Italiano] [Português] [Română] [Suomi] [Svenska] [tiếng Việt] [Türkçe] [Binary]

On aivan OK inhota koulua:

Ei sinussa ole mitään vikana.

Tervetuloa Suomalaiseen versioon Koulusta Selviytymisen esisanasta... Loput tästä websivusta on kylläkin Englanniksi, paitsi foorumissa "Other Languages" (Toiset Kielet) osastossa.

Jos inhoat koulua, vanhemmat tai opettajat voivat helposti leimata sut 'häiriintyneeksi' taikka 'uhmaavaksi' tai sitten tehdä susta miljoona eri mielisairausdiagnoosia. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Koulun inhoamisessa ei ole mitään väärää, ei ole mitään väärin siinä että inhoaa menemistä johonkin paikkaan jonne ei halua vain pakosta, ja sitten pakosta "opetetaan" asioida joihon sulla ei ole mitään mielenkiintoa, tavoilla jotka tappaisi sut jos tylsyys vain voisi tappaa.

Et ole mitätön jos et saa hyviä arvosanoja, ja et ole mielisairas jos vain ajatus koulusta säikyttää sua.

Totuuden mukaan olet varmaan ihan täysijärkinen.

He sanovat että koulussa opitaan? No, tylsistyminen ei ole mikään tapa oppia! Ei ihme että melkein kukaan ei muista mitä heidät pakotettiin oppimaan koulussa. Koulut eivät ole oppimisesta kiinni, sen sijaan ne manipuloi ihmisiä olemaan tottelevaisia niille joilla on auktoriteettia heidän yllä.

Älä luota siihen että koulut 'opettavat' sua - voit vain luottaa omaan itseesi!

Tällä psykologilla on viesti lapsille jotka inhoavat koulua:

Minä, aikuisena ja psykologina, haluan sanoa kaikille alaikäisille jotka inhoavat koulua: ette ole yksin. Suurin osa ihmisistä inhoaa sitä myös, mutta suurimman osan aikaa he eivät vain halua sanoa niin, ja monet eivät voi edes kestää ajatella siitä kunnes ne eivät lähes tiedä mitä tuntea. Et ole hullu – Sinulla ei ole Syvää Psykologista Ongelmaa (vaikka semmoinen voi kyllä kertyä jos pysyt koulussa vastoin omaa tahtoa!); ja et ole huono ihminen jos haluat elää elämän omalla tavalla, ja tehdä mitä itsesi mielestä on oikein – tämä on mitä kaikkien pitäisi tehdä. Sinä et ole ongelma: pakkokeino on se ongelma. Kouluun pakotaminen on ongelma. (Lue loput tästä artikellista)

Mutta lapsethan tarvitsevat opetuksen!

Jos sinä luulet että lapset ei opi mitään ilman kouluun menemistä, et ole varmaan kuullut että koululle on vaihtoehtoja.

Ja jos vanhempasi eivät suostu antaa sinun koittaa näitä vaihtoehtoja, voit silti pysyä koulussa ja levittää sanaa. Jos koulu tekee sinut hulluksi, niin tässä on opas miten pystyt selviytyä jos inhoat koulua. Mutta mitä tahansa teetkään älä vaan riko tavaroita tai satuta ketään, koska tällainen käyttäytyminen vain auttaa levittämään sitä stereotypiaa että lapset tarvitsevat kuria jotta voivat pysyä maltissa. Tämän sivun suunnittelu on tumma ja pimeä vain yhden syyn takia - koska se näyttää siistiltä :P

jos sinulla on oma websivu, ole hyvä ja linkkaa meihin! Tässä on joitain toisia keinoja jotka voi auttaa, myös.

Muuten vain, "anti-koulu" ei tarkoita "anti-oppiminen".

Jos sinun täytyy purkaa vähän vihaa, voit jättää viestin tähän. Kuka tahansa voi jättää ihan nimettömänä viestin.

Mitä tältä sivultä löytyy

Laboro ad Nauseum - Työskentele kunnes tulet kipeäksi

(Olet vapaa käytämään tätä kuvaa bannerina tähän sivuun)

Jotain luettavaa
Suositeltavaa luettavaa.

Selviytymispakkaus
Miten sinä voit selvitä koulusta ja tehdä vaikutuksen samaan aikaan.

FAQ
Vastauksia yleisiin kysymyksiin (neuvoja ja niin pois päin).

Koomista helpotusta
Joitain hauskoja juttuja jotka voi auttaa kivun kanssa.

Foorumit
Jos haluat jäädä pidemmäksi ajaksi.

Levitä sanaa
Kerro muillekin ihmisille Koulusta Selviytymisestä :)

... ja paljon lisää vasemmassa menussa.

Translation help needed

We would like to have translated versions of this intro available in other major languages - so if you can translate it into your language, please contact me and let me know! Thanks :)

Download this site

The School Survival Guide: For offline reading, easier printing & distribution... (It's not the WHOLE site - there's no way the WHOLE site would fit in one text file and still be readable... but it's a good summary anyway).
school_survival_guide_v1-3.zip - Version 1.3

LATEST SITE UPDATE

6 Jan 09 How to make a resume
Happy new year :) Ayliana wrote a guide on how to write a good resume or CV, especially if you have no college experience. Also created a new section for it, about Alternative Jobs & Income Sources... so that means there will be more stuff added in there eventually.

Older site news

This site is best viewed with an open mind,
and Mozilla Firefox.


If you like what we're doing here, you can become a Patron and sign up for our newsletter!