School Survival


Has school destroyed your creativity and self-confidence? I'm working on a book called Recovering From School, to help you heal the damage caused. Join the Patreon or Newsletter to be notified about updates. Paid Patreon members will get early draft previews, as well as a free digital copy when it's done.


[English] [български] [Čeština] [中文(简体)] [Danske] [Deutsch] [Español] [Filipino] [Français] [Hrvatski] [Italiano] [Português] [Română] [Suomi] [Svenska] [tiếng Việt] [Türkçe] [Binary]

Det är ok att hata skolan:

Det är inget fel med dig.

Välkommen till den Svenska versionen av School Survival's introduktionssida. Resten av sidan är på Engelska därimot, förutom "Andra Språk" forumet.

Om du hatar skolan, så kan föräldrar och lärare lätt stämpla dig som 'problematisk' eller 'mistänksam' eller diagnostisera dig med en hög med utvecklingshinder. Men de kunde inte ha mer fel.P> Det är ingenting fel med att hata skolan, det är inget fel att hata det som du tvingas att gjöra, och där du blir"lärd" saker som inte intresserar dig det minsta, och som skulle ta kål på dig, om uttråkning var dödligt.

Du är inte värdelös om du inte får bra betyg, och du är inte mentalt sjuk om bara tanken påskolan skrämmer dig. .

För att vara ärlig, så är du säkert helt frisk.

De säger att skolan är där för att lära? Tja, men att vara uttråkad är knappast ett sätt att lära något som helst! Inte konstigt att nästan ingen kommer ihåg vad de var tvungna att lära i skolan. Skolan handlar inte om att lära , den handlar om att träna folk att bli åtlydiga mot de som har autoritet över de.

Lita inte på att skolan ska 'utbilda' dig - bara du som kan utbilda dig själv!

Den här psykologen har ett medelande för barn och unga som hatar skolan:

Jag, som en vuxen psykolog, skulle vilja säga till barn som hatar skolan: ni är inte ensamma. De flesta folk hatar också skolan, men oftast så känner de sig inte åtalade att säga det, och många kan knappast tänka om det så de vet inte själv hur de känner. Du är inte galen - du har inte ett akut mentalt problem (även som du kan utveckla ett om du stannar i skolan mot din vilja!); och du är inte en sämre människa för att vilja leva ditt liv som du vill, gjenom att gjöra det du tycker är rätt - det är det alla borde gjöra. Du är inte problemet: tvång är problemet. Att vara tvungen att gå till skolan är problemet. (läs hela artikkeln)

Men barn behöver utbildning!

Om du tror att barn inte hadde lärt någonting om det inte hadde varit för skolan, så är du kanskje inte medveten som att det finns andra alternativ till skolan.

Och om dina föräldrar inte låter dig testa några av alternativen, kan du stanna i skolan för att sprida budskapet. Om skolan gör dig galen, så har du en guide om hur man överlever att hata skolan. Men vad du än gjör, ta inte sönder någonting eller skada någon annan, för att det kommer bara att styrka teorien om att barn måste hållas under kontroll. Den här sidans design är svart och mörk av en enda grund - för att det ser coolt ut så:P

Om du har en websida, snälla linka den till oss! Här är några andra sätt som du kan hjälpa, till också.

Förresten, "anti-skola" betyder inte "anti-utbildning".

Om du behöver släppa lös på frustrering, så kan du lägga till en kommentar här. Vem som helst kan skriva något, och det är helt anonymt.

Vad som finns på sidan

Laboro ad Nauseum - Working till you're sick

(Använd gärna den här illustrationen för att linka till sidan)

Stuff to read
Lite rekommenderad läsning.

Survival Kit
Hur du kan överleva i skolan, och gjöra en skillnad på samma gång.

FAQ
(Svar på ofta frågade frågor (råd och hjälp).

Comic Relief
Lite saker att lätta på bördan.

Forums
Om du bestämmer dig för att stanna.

Spread the word
Informera andra om School Survival :)

... och mycket mer under den vänstra menyen.

Translation help needed

We would like to have translated versions of this intro available in other major languages - so if you can translate it into your language, please contact me and let me know! Thanks :)

Download this site

The School Survival Guide: For offline reading, easier printing & distribution... (It's not the WHOLE site - there's no way the WHOLE site would fit in one text file and still be readable... but it's a good summary anyway).
school_survival_guide_v1-3.zip - Version 1.3

LATEST SITE UPDATE

6 Jan 09 How to make a resume
Happy new year :) Ayliana wrote a guide on how to write a good resume or CV, especially if you have no college experience. Also created a new section for it, about Alternative Jobs & Income Sources... so that means there will be more stuff added in there eventually.

Older site news

This site is best viewed with an open mind,
and Mozilla Firefox.


If you like what we're doing here, you can become a Patron and sign up for our newsletter!